💛💛💛如意冰室💛💛💛近呢一年成日喺灣仔區出沒,但係一次都無食過如意冰室。每次我提議食,啲同事即刻話食過好難食。今次我就自己一個買外賣試試佢。作為一間茶餐廳,佢嘅食物種類多。最引人注意嘅一定係五大訴求餐💛,當中包括沙嗲牛肉、餐肉、火腿、腸仔、煎蛋。不過我今次就無揀到,因為唔想晏晝食嘅嘢同正常早餐或常餐食嘅嘢一樣😂😂。最後我揀咗雞翼撈麵$35,單點唔跟野飲。雞翼係炸雞翼,炸得幾好食,香口又唔會太過燶。不過就無乜肉汁,有少少乾,啲肉有啲鞋,唔知係咪因為煮過龍😣。出乎意料嘅係竟然會比三隻雞翼我🤪🤪!撈麵好似係公仔麵,個汁幾好味,不過偏鹹。不過又唔怪得佢嘅,正常茶餐廳嘅味道都係較濃。同埋係我食開淡口味既食物,每次食親茶餐廳都要叫廚房少鹽,但係因為今次係撈麵,有啲難叫廚房就我😂。食物嘅味道未到我同事講咁難食,我亦會再試吓其他唔同嘅食物,可能更好食🤤🤤。都係果句$35仲想點呀,咁平已經有三隻雞翼同一個麵,仲要係灣仔區喎,一分錢一分貨啦。同埋午市時段除咗識午餐之外,仲有特餐常餐,價錢都唔貴算係唔錯架啦🤑!眼見好多人嗌外賣,我只係等咗5分鐘就拎到,都算係好快。店員態度好好,最緊要手腳快🤙🏻🤙🏻!以前佢貼
💛💛💛如意冰室💛💛💛

最後我揀咗雞翼撈麵$35,單點唔跟野飲。

雞翼撈麵

眼見好多人嗌外賣,我只係等咗5分鐘就拎到,都算係好快。店員態度好好,最緊要手腳快🤙🏻🤙🏻!以前佢貼滿成塊玻璃都係memo紙,依家就無左,不過收據上仲有打氣字句💛!

埋單$36(包$1外賣盒)
2020-09-18
5 分鐘 (外賣自取)