上一年去過位於荃灣嘅#黃店#你妳,估唔到荃灣店已經冇做,反而喺黃埔開咗新店。呢間店以做外賣為主🥡,門口仲有個打卡嘅隨意門好易認🚪。.📍鐵路便當($55)可以揀魯肉飯或者乾拌麵,主食同小吃各選一款。今次我哋要咗飯同麵各一,主食方面就揀咗酥麻大雞扒同一口鹽酥雞,小食點咗台灣士林香腸同蝦卷。我哋覺得飯好食過麵🍚,肉燥多啲亦較濃味;而麵就腍咗啲🍜。餸菜方面鹽酥雞夠入味🐓;香腸惹味唔會好膩;蝦卷正常水準;而雞扒反而好似乾咗少少。另外每短都會送半隻溏心蛋💛,食落都幾豐富。.📍芝士玉米蛋餅($36)餅皮中間包咗煎蛋🍳、芝士🧀同粟米🌽,餡料幾多但餅皮唔夠薄脆,味道未夠豐富,可能表面加多啲燒汁會好啲🤨。

📍鐵路便當($55)

📍芝士玉米蛋餅($36)