蝗蟲同學
蝗蟲同學
2008-04-09
Follow
8-4-2008

2:15pm 人在般咸道, 要食個快lunch, 求其撞了入0黎呢度. 見呢度有「馳名」鹽焗雞, 又叫碟飯(鹽焗雞飯$27, 可+ $5 要雞脾) 試試, 加個凍奶茶(+ $2).

As expected d 雞係普通「卒」了沙薑粉的切雞, d 肉無乜味道, 好在沙薑夠惹味, 唯有蘸0下薑茸, 肉質幾0鞋, 好在雞皮薄薄的, 唔會一舊舊肥油; d 飯就太腍bad bad 又太濕, 米香欠奉, 唔0岩口味.

凍奶茶稀稀的, 唔滑又無乜茶味, 甜得很, 似茶走多d, 又係唔0岩口味.

環境係普通茶餐廳格局, 0係門口望入去好似好up dup, 但衛生情況算唔錯; 招呼都ok, 阿姐都幾好人.

雖然麻麻0地好食, 但$30 有找食一餐飯, 點講都係平, 都幫襯得過的, 起碼好過港大canteen 的每況愈下美心燒味飯, 又或者去隔0黎老麥食埋晒d 「咁0既0野」吧!
Like
話說本人過去一直都有叫他們的外賣吃,雖然一直都覺得他們的食物不好吃,但好既一餐,唔好既又一餐,自己又沒空煮,都算啦.可是,最近發現他們的服務態度愈來愈差,所以決定以後都不再光顧他們.有一次,他們某伙記送外賣來我家,本人著那人等一會說要去拿錢,怎知那人幾秒後又不斷按門鈴,手叉腰、抬高頭、兩眼斜視、不可一世地說:"快D啦!!!乜咁耐!!!!"事後本人打電話到該餐廳說該名職員態度欠佳,東主的回應竟然是:"咁你即係投訴?!"又有另一次,本人在友人家叫外賣,但久久不見影蹤,於是打電話到餐廳打聽,怎知他們的員工說:"阿小姐!!o係樓下等o左好耐都冇人應門,咁咪走囉!!!!""...我說過是送去2x號x樓x座""咁你又唔講清楚!!!!!!"事實是他們沒弄清楚送外賣的地點,倒過來"責怪"客人沒有說清楚....烹調食物馬馬虎虎,對客人又沒禮貌,這樣的餐廳實在令人太失望.
2008-10-26
Ratings