2006-05-30 4 瀏覽
響酒店度假一日﹐順便試下個buffet.感覺係不過不失咁啦﹐我唔覺得值得特登入黎食囉。基本上如果唔係有即叫即燒既食物﹐呢餐buffet真係非常唔抵。因為只有六個hot dish,樣樣都唔好食﹐試都唔駛試﹔D魚生麻麻地﹐唔係特別肥美或者新鮮﹔生蠔雖然係即開﹐但係又細隻又唔新鮮﹔凍海鮮(如青口﹑螺﹑clams﹑瀨尿蝦等等)唔鮮甜﹐唔食都無損失。彈完一輪﹐講講有咩好﹕1. D即叫即燒既野食幾ok﹐有十零種選擇﹐我地試左牛扒(好'lone'﹐差!)﹐盧魚(呢個係包住錫紙黎燒﹐好juicy,好好食)﹐泰式燒雞(非常惹味)同炒菜(純粹想食下菜﹐不過都ok)。其他仲有蝦餅呀﹑阿拉斯加蟹腳﹑烏頭﹑羊扒之類﹐叫做幾多款啦。我地覺得可能佢地想用D即叫即燒黎代替hot dish,所以D hot dish先咁不濟。2. 甜品好似有好多選擇﹐D 一杯杯papagallo gelato係幾吸引既。3. 其實最好係個環境﹐我地坐響室外個燒烤亭附近﹐氣氛好正﹐好有度假feel﹐好在無乜蚊。就係咁。如果唔係有個D即叫即燒就真係要回水!!
響酒店度假一日﹐順便試下個buffet.
感覺係不過不失咁啦﹐我唔覺得值得特登入黎食囉。

彈完一輪﹐講講有咩好﹕

就係咁。如果唔係有個D即叫即燒就真係要回水!!