「打邊爐」一向是我的至愛,滚得棧最近的新湯底麻辣小龍蝦湯底,先食龍蝦再打邊爐,最正是那麻辣湯底,味道剛剛好,真是超級的惹味,再加入招牌手切牛頸脊同吃,滋味絕對是攞滿分。真心推介呢款麻辣小龍蝦湯底,一般的龍蝦仔大家都知無肉可食,但呢款龍蝦仔真是有原條龍蝦肉,入口鮮甜又彈牙,而鍋底更有齊薯粉、青瓜、蓮藕,與麻辣湯簡直是完美組合。由於個麻辣湯底實在是太吸引,大家都忍唔住叫個薯粉橯埋個麻辣湯底,每條薯粉吸引了麻辣的精華,麻、辣及香俱全,爽口得來好惹味,令大家都食唔停口。這裏出名海鮮類好新鮮,講多無謂就先來個龍蝦刺身,入口超級的爽甜,肉質又彈牙。大大隻鮑魚用來打邊爐,試過就知是超正。打邊爐絕對唔少得炸午餐肉。蝦膠油條外脆肉軟,那足料蝦膠爽甜好彈牙。招牌手切牛頸脊,肉味香濃,油脂分佈均勻,越滾得越耐就越腍,在麻辣湯底內吸收了所有精華,正到無得彈。好爽口的黑柏葉,沾滿了麻辣汁爽脆惹味。每款配菜,仲有火鍋必備嘅其他食材都好新鮮,如自家手工餃、手打四寶丸及雜菌時蔬拼盤。原來呢度的潮式紫菜鍋都好吸引,於是大家都點了一個來試試,未火鍋先飲啖湯先,好有家的感覺,估唔到火鍋店都有咁出色的潮式紫菜湯,正呀!粒粒分
大大隻鮑魚用來打邊爐,試過就知是超正。
打邊爐絕對唔少得炸午餐肉。
蝦膠油條外脆肉軟,那足料蝦膠爽甜好彈牙。
好爽口的黑柏葉,沾滿了麻辣汁爽脆惹味。
粒粒分明又乾身。
大家食得半飽之際,來個超級大驚喜,便是生炒糯米飯,真是超級的足料,炒得夠乾身不在話下,每粒糯米都沾了醬油香味,配埋臘味粒,真是欲罷不能,捧住個肚盡興而歸。

滾得棧
電話:24161999