2021-08-16
👦🏻:「BB BB我今日想食麻王呀!🌶】👩🏼:【吓!食辣我會皮膚唔好㗎喎😟】🧒🏻:「💭乜你唔知麻王出咗個蟲草花花膠牛乳米線咩🍜食咗皮膚咪會靚哂囉🥰】🏃🏼♀️🏃🏻🏃🏼♀️🏃🏻🏃🏼♀️🏃🏻🏃🏼♀️🏃🏻最後嗌咗1碗辣嘅1碗唔辣嘅😙🍜蟲草花花膠牛乳米線 $62 絕對係美顏養生之選!甜甜地嘅牛乳湯底 好香滑 就算係牛乳 但又唔覺漏!仲有 我係一個極討厭飲湯嘅人類🥣但佢哋呢個湯底我係咁不黎飲🤣🤣湯底配料有蟲草花、花膠、豆腐😋見到啲名都覺得皮膚滑😂蟲草花嘅份量唔少 花膠有2塊大大塊😁另外不得不提個豆腐!豆腐索哂牛乳湯 變咗爆牛乳豆腐😍😍好正已經查詢過點解唔試吓配其他粉麵 淨係得米線揀😌原來佢地已經測試過呢款湯底同其他麵類唔夾 係同米線最夾😅😅🍜四餸麵 $45對佢嘅自選麻辣粉麵就一啲都唔陌生lu🍜今次揀小辣🌶紅薯粗粉😍餸有萵荀、牛丸、午餐肉、鴨血。湯底好在冇嗌bb辣 因為小辣都覺得可以再辣少少 下次可試中辣🌶不過好重麻香味 配彈牙薯粉係perfect池💯第一次喺度嗌牛丸🍢沒有另人失望😆爽口彈牙鴨血就上一次飲好食啲 今次冇咁滑同埋冇乜味 但上一次係好食架之前食佢哋嘅涼拌萵筍 今次就直接試吓個湯底加萵筍
👩🏼:【吓!食辣我會皮膚唔好㗎喎😟】
🏃🏼♀️🏃🏻🏃🏼♀️🏃🏻🏃🏼♀️🏃🏻🏃🏼♀️🏃🏻
最後嗌咗1碗辣嘅1碗唔辣嘅😙
🍜蟲草花花膠牛乳米線 $62
蟲草花花膠牛乳湯米線
蟲草花花膠牛乳湯米線
🍜四餸麵 $45
第一次喺度嗌牛丸🍢沒有另人失望😆爽口彈牙
之前食佢哋嘅涼拌萵筍 今次就直接試吓個湯底加萵筍 最後發覺係浸湯底好食啲😍因為成舊萵筍都會充滿麻香味🥰🥰
🌶涼拌大蜆 $42
都係新出㗎!之前黎都冇🥰🥰好鍾意!第一次食充滿花椒味嘅蜆!酸酸辣辣 都幾開胃😌