2017-06-07
今日同食 辣 朋友食飯 ,咁當然二話不說就係食辣嘢啦, 今次我哋就去咗長沙灣嘅川婆婆使佢哋嘅打邊爐 。今次見到一個九宮格麻辣火鍋都幾特別,所以就嗌咗呢個 同埋都係幾抵食 88蚊 ,之後我哋再嗌咗五樣嘢食再加兩個飲品, 每人大約210蚊 坐得都舒服而且食品質素都唔錯。招牌普洱茶九宮格麻辣火鍋, 顧名思義呢度真係有九宮格 但係其實都係一個麻辣火鍋 ,但係這裏的麻辣火鍋比出面的味道還要濃郁又香, 但不是很鹹,味道剛好。牛羊併:100蚊都不用又有牛和羊, 兩款肉質都好好食,落去羊肉好香, 牛肉有口感但吾難咬,份量可接受。萵笋片和皇帝菜 :新鮮份量半份但都足料,配上麻辣一齊食十分好味。勁新鮮的脆鯇片,大大片又脆口冇骨好味道,當然要叫我最愛的冰豆腐啦,但這裡原來有個叫:豆制四寶...各款的豆腐制品都有,岩晒我地2個人又心大心細的我們,果然冰豆腐吸晒辣汁又香又麻辣!~正!~我地見開始覺得辣就叫左個椰青水和婆婆招牌水果茶..水果茶都好大杯而且都足料,但如果有得叫少甜就更好,飲完飲品勁解渴,但不可不講係這裡的打邊爐吾會越煮越咸,仲保持到個辣度添。下次仲可以試下佢有個雪糕麻辣火鍋,見到人地食都幾特別!