2019-02-01
好耐冇去Simply Life,今日中午去左食。平時一到lunch hour就會大把人等位,好(同埋唔好)在人人平等要攞飛入座,唔畀book 枱。有個同事早左出黎就可以去負責攞位先。🤩Menu都算有唔少選擇,不過其實食慣呢頭既人都知佢menu已經好耐冇轉,其實如果可以久唔久轉下都好啊。我地3個有兩個揀左鱸魚🐟另一個就揀左魚柳他他汁漢堡。午餐加10蚊可以有埋餐湯🍲同餐飲,所以例牌都會加埋。今日係甘荀湯🥕入面仲黎左D芝士🧀同黎麥,多D口感,而且個湯好濃郁,落足料。Simply Life另一樣我好欣賞係佢既麵包🥐🥯🍞🥖真係次次都外脆內軟🤗搽埋牛油真係一流。唔叫湯要沙津的話都唔錯,蔬菜都好新鮮而且仲會有橙有蘋果。主食的鱸魚都唔錯,煎得幾香魚肉幾鮮香有油,不過我覺得上碟時油係多左少少,尤其係D配菜。而且配菜🥒🍆份量有D少,多返一兩舊就夠,又唔駛太多。漢堡配炸魚柳🍔感覺就大份D,個麵包都似係自家整,烤得幾香。魚柳炸得香脆,魚肉都幾滑。配個薯條好香口,加左少少味粉係惹味。不過食完係會覺得有D口乾。每人為返110左右,都叫合理,坐得舒服。😚
每人為返110左右,都叫合理,坐得舒服。😚