2020-07-31
📍新蒲崗 享樂烘焙一場嚟到新蒲崗點可以唔幫襯享樂烘焙😎所以食完豆漿大王就即刻行去享樂,因為冰心包3點出爐❗️𓇠 抹茶冰心包 $22 𓇠果然成個雪櫃都係冰心包🤩有雲呢拿/抹茶兩種口味,我當然要後者🍵店員話要解凍5分鐘先食等佢流心 (或者即食,就係雪糕口感🍦)打開包裝一睇,賣相普通,但一搣開啲cream就爆曬出黎💚而且佢雖然係雪櫃拎出嚟,但麵包皮無淋,而係偏硬身帶點煙韌😎PS 今次係我第一次食冰心包,果然無令我失望😋下次要試埋雲呢拿味🍨𓇠 湯種藍莓乳酪Bagel $16 𓇠享樂最出名的Bagel🥯相信好多人都食過,佢係用湯種做法,所以會無其他bagel咁煙韌👀見呢款好似係招牌口味就買左,係明智選擇😎Blueberry x Cheese 係最佳拍檔,唔會伏🤭橫切係睇到佢勁足料!好滿足😋𓇠 湯種擂沙芝麻Bagel $18 𓇠想買款特別啲嘅口味,係朱古力紅莓同擂沙芝麻掙扎咗好耐🤔最後都係買左芝麻呢款。切開好似好少餡但其實食耐都夠,因為都偏甜,所以我會推介藍莓乳酪個款🧀PS 我係隔夜無叮過咁食,包體都有回彈力,但當然即日食最好🙆🏻♀️總結:享樂啲包都好高質,多款選擇而且價錢親民,大家可以多多支持💛我
𓇠 抹茶冰心包 $22 𓇠
抹茶冰心包
𓇠 湯種藍莓乳酪Bagel $16 𓇠
見呢款好似係招牌口味就買左,係明智選擇😎
𓇠 湯種擂沙芝麻Bagel $18 𓇠
總結:享樂啲包都好高質,多款選擇而且價錢親民,大家可以多多支持💛我都仲有好多款包想試🥰