2017-09-09
去公司大嶼山渡假屋玩完,返去東涌食午餐,呢間西餐廳未試過,只係試過佢嘅嘅麵包店,等咗5分鐘入座,店內部裝修好特色,公路+單車主題,我哋坐內圍,對住玻璃開放式廚所,睇住師傅整麵包!南瓜忌廉湯(跟餐)南瓜湯好滑,濃香南瓜味,好味63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉($118)份量偏細,意粉比忌廉汁包裹,奶香兼滑溜,溫泉蛋滑溜,好濃蛋味!煙肉鹹香,意粉偏淋!好味卜卜脆炸魚薯條($148)魚柳炸到卜卜脆,魚肉唔腥,炸漿唔會太厚實,鬆脆好味!點魚柳嘅係藍莓沙律醬,幾特別!粗薯外脆內軟,唔會太乾!好味!沙律菜新鮮,用醋汁撈過!好味!面青青牛仔配沙律薯條($178)賣相靚,份量唔多,牛肉嫩口唔韌,濃香牛肉味,青醬有啲香草嘅味道,小朋友唔喜歡,我就好喜歡,好夾牛肉,薯條外脆內軟,薯味濃,沙律菜新鮮,用醋汁撈過!好味!青檸薄荷梳打(跟餐)幾清新嘅口味,夠汽,酸酸地唔過甜,好味!凍熱情果綠茶(跟餐)熱情果味為主,有熱情果籽夾雜其中,飲唔出綠茶味!好酸開胃!食物好味,店員比較參差,幫我哋落單嗰位非常不耐煩,問兩個問題(啲醬辣唔辣之類)就黑面!其他店員無問題!廁所型格+闊落+非常乾淨,加分
南瓜忌廉湯(跟餐)南瓜湯好滑,濃香南瓜味,好味
廁所型格+闊落+非常乾淨,加分