2024-02-04 336 瀏覽
去到呢家食堂,環境潔淨企理,店員又夠晒親切,唔使等位就坐低嘆茶。今次黎試,真係正中下懷,响無度抵食又好味到翻生。首先,蝦鑊氣十足,椒鹽做得啱啱好,蝦肉鮮嫩得嚟又唔會太乾,真係啖啖肉,冚家實彈牙到爆炸🤤!食住蝦食住咬飯,可謂滿足到一個極點。講到豉油蒸蝦,呢個經典港式小菜,梗係要有技巧同心思㗎嘛!豉油香氣四溢,啲蒸蝦又新鮮到輕輕一夾就爆漿汁,啦啦聲咁食,真係好過癮。👌至於個海鮮湯飯,簡直係海底精華盡集,一碗飯就飽到喺度嘆唔停,甘香的湯汁流過喉嚨,簡直係曼妙。 咁焗雙寶,幾時見到咁正?帶子肉滑溜溜,雞肉啖啖肉,淨係聽佢煲開個聲,已經夠我心癢癢。食入口,雞肉嘅嫩同帶子嘅甜,簡直就係犯規!😍食晒,覺得心滿意足,呢家食堂絕對係尋味之旅裏的一個好發現。對於愛好平民美食的我嚟講,果真係一次開心嘅味蕾之旅。这里的食物,無需繁複辭藻,真材實料,保證你食得開心、食得滿意!