2017-06-10 2525 瀏覽
六點多左右到餐廳,人不算多,坐在窗邊位置,看著藍色晚空下的維港感覺很放鬆,先叫了杯意大利廠出的紅酒淺嚐。龍蝦湯味道香濃,好重龍蝦味,而且好creamy,有一兩舊龍蝦肉,對細食既女仔嚟講可能好飽肚,飲左一碗都滿左個胃一半, 有d 餐廳可以先同侍應講share 個湯,喺廚房會安排好,但呢間連碗都不能提供。鵝肝牛扒係餐牌新推廣,所以試下。鵝肝好肥美,肉厚香嫩,咬落去好軟綿綿,底面煎得香,雖然知道每口咬落去都係肥脂肪,但滿口都是幸福的肥膩! 牛扒叫medium rare, 好嫩多汁, 但肉質不算太驚喜。可能係推廣,指定左款式,平時menu上的自選款式較好。甜品叫左士多啤梨拿破崙,酥皮香脆,忌廉軟滑,士多啤梨鮮甜,為晚餐畫上清新甜美既句號。

2017-05-20