2023-07-24
今日嚟到鰂魚涌呢一邊返工,之前都冇見過呢一間舖頭,今日就決定試吓食!佢哋晏晝都有好多唔同嘅選擇,呢一間餐廳係出名魚湯嘅烏冬,今日就同朋友叫咗兩個烏冬,大家share!餐廳等候時間都唔算太耐,可以接受!首先想讚吓佢呢一個花膠烏冬,冇諗過呢一個價錢都可以食到咁大塊花膠,CP值非常高,一嚟到忍唔住攞電話出嚟即刻影相!魚湯嘅味道,非常香濃,而且冇腥味,啱晒鍾意食魚嘅我同埋我個朋友!湯底嘅味道係冇味精,食得出非常新鮮嘅魚湯精華,加埋烏冬食嘅味道非常夾!烏冬嘅份量,亦都非常多,亦都非常好食,食得出烏冬嘅質素都非常高,拍得住喺日本食嘅烏冬嘅質素,冇誇張!朋友就叫咗牛肉烏冬,牛肉嘅份量都唔算太少,而且食落去牛肉都唔會有好鞋嘅感覺,朋友都覺得牛肉烏冬好食! 總括嚟講呢一間餐廳都幾好食,鍾意食烏冬既朋友絕對唔可以錯過,而且CP值非常高!