今日嚟到地頭 位於鰂魚涌海澤街既一間cafe 門口拱門超吸晴💙要經過玄關位先行到入去到店舖 有種進入洞穴既感覺 好有特色!😆平日下午好天氣 天色好似cafe主色一樣澄藍色 成件事好似去左個小旅行咁 勁有外國風情☺️❤️Oasis $108呢個係店鋪主打既all day breakfast 由蕃茄沙沙 牛油果牛角包窩夫 Parma ham 溫泉蛋 沙律菜 大啡菇製成 最特別係佢既牛角包窩夫🧇將牛角包壓力窩夫形狀 香脆可口💕配合份量充足既牛油果 超滿足!🥑Sea Pearl $118形狀好特別既粒粒海鮮珍珠意粉真係第一次見! 似飯粒但係其實質地係意粉🤣🤣差啲比佢fake左 咬落少許煙韌 幾得意 海鮮方面有鮮蝦 魷魚等等🦐🦑靜岡焙茶拿鐵 $46拉花好靚❤️入口焙茶味香濃足料 落到喉龍有餘甘🍂配合奶香 超級好飲!招牌鬆餅 - 東陵石(椰絲及班蘭) $30咬落口感鬆脆 啖啖清新班蘭香🍃仲有爽脆椰絲點綴🥥招牌鬆餅 - 黑瑪瑙 (竹炭粉, 蜜餞橙皮及白蘭地橙酒) $34望落似煤炭屎鬼既scone好可愛🌚🪨因為竹炭本身冇味 加左橙皮同橙酒 食落有橙皮香 令到成件事味道冇咁單調☺️☺️

Oasis $108

Sea Pearl $118