2017-08-20 134 瀏覽
聽朋友講開話黃埔開左間新既韓式蒸氣鍋😍已經好想試👏🏻👏🏻😍終於隻🐷都肯帶我去食啦一開頭去到附近都搵左一陣路,原來係近馬路果邊入口,門口好大😂👏🏻好好俾左個卡位我地⋯好彩預早book 定先⋯我見個環境都幾乾淨舒舒服服🤔啲staff 好勤力我一望一望就行過黎🙊🙈其實係等緊途中無野做望下🙈☝🏻我地簡左哩個泡菜粥底👏🏻😽好期待好貼心有個5分鐘漏斗😆😍係桃味既真露氣酒呀👏🏻👏🏻👏🏻等左10分鐘到🤤個首爾塔終於到啦Staff好好人不停幫我地睇溫度計,係等緊既同時己經清左好多小食既菜 💁🏻一打開個蓋好有霸氣既蟶子皇🤤👏🏻超鮮甜呀,唔知係咪我肚餓既關係真係原全唔洗點汁都覺得好甜❤️👍🏻第2層一打開已經唔知食咩先,最後食帶子先💁🏻除左鮮真係唔知講咩好大花蝦😍好爽口呀❤️❤️❤️魚腐-相比至下就普通啲啦⋯刀蚌😆好惹味.好細心地清得好乾淨連啲腸都乾乾淨淨花尾龍躉❤️推薦❤️個魚皮好有膠質好滑溜😆好想再食⋯😂😂😂搶左我男人個舊唔俾佢食八瓜魚🤷🏻‍♀️一般般沙巴花蟹一打開隻眼已經發哂光👏🏻😍啲膏多到暈,食落細細隻都幾爽😍啲膏一啲都唔油膩,仲好滑黑色嘅牛丸💁🏻都幾特別好重牛味鮑魚好彈牙😆但我開始⋯食唔落⋯已經開始飽啦😌😌食埋最
聽朋友講開話黃埔開左間新既韓式蒸氣鍋😍
已經好想試👏🏻👏🏻😍終於隻🐷都肯帶我去食啦
一開頭去到附近都搵左一陣路,原來係近馬路果邊入口,

門口好大😂

😍係桃味既真露氣酒呀👏🏻👏🏻👏🏻

等左10分鐘到🤤個首爾塔終於到啦
蟶子皇

💁🏻一打開個蓋好有霸氣既蟶子皇🤤👏🏻
超鮮甜呀,唔知係咪我肚餓既關係真係原全唔洗點汁都覺得好甜
第2層

😆好想再食⋯😂😂😂搶左我男人個舊唔俾佢食
八瓜魚🤷🏻‍♀️一般般
第4層

沙巴花蟹
一打開隻眼已經發哂光👏🏻😍啲膏多到暈,食落細細隻都幾爽

😍啲膏一啲都唔油膩,仲好滑
第5層

黑色嘅牛丸💁🏻都幾特別好重牛味
鮑魚好彈牙😆但我開始⋯食唔落⋯已經開始飽啦😌😌
食埋最後個泡菜粥入面都有年糕,花甲😍小小辣味仲有啲海鮮嘅鮮味🤤好味道

最後我地食到捧住個肚走😂😂
如果食海鮮黎講每人$400到一啲都唔貴
最重要啲野食真係好新鮮,
同埋啲staff值得一讚👍🏻反應快

2017-08-14