2024-03-18
最近忙碌工作冇乜點去食好嘢,今日一於同朋友食餐豪啲嘅😳🔸龍蝦刺身🔸Loong年叫番隻龍蝦賀一賀🤪大大隻即開龍蝦刺身,蝦頭超霸氣,仲用炯炯有神嘅雙眼望住我🙈龍蝦肉晶瑩剔透好新鮮,爽口得嚟味道鮮甜,好厚身啖啖肉食到lamlam脷😋呢度出名食串揚,串揚有別於一般串燒,係關西流行嘅小食,食材用竹籤串起再沾上炸漿去炸🍢店中串揚款式都幾多,有選擇困難嘅可以揀餐廳推介嘅招牌串揚set~✧廣島蠔 ✧日本雞胸雞軟骨
✧紫蘇魷魚卷 ✧年糕
✧香菇 ✧洋蔥當中雞胸雞軟骨串好特別,以雞胸肉同雞軟骨梅花間竹咁夾住,食落口感好好👍另一推介~炸蠔,外層超薄脆皮包住入面嫩滑juicy嘅廣島蠔,口感層次豐富😋見啲串揚咁好味,即刻加多個北海道特大珍寶帶子三文魚籽串😳特大珍寶級嘅帶子真係好厚好大隻,上面搭配爆汁嘅鹹香三文魚籽~正✨除左串燒,其它燒物揚物都好出色~✧雞皮餃子✧燒白鰻✧招牌大阪土手燒牛舌✧鹽燒牛舌心✧秘制Juicy香脆雞翼✧豚肉秋葵卷✧燒昆布飯團雞皮餃子特別得嚟夠晒邪惡😈用雞皮代替普通餃子皮,油香滿滿😍招牌大阪土手燒牛舌相對濃味,大大粒牛舌好厚身但煮得非常軟冧👍燒昆
✧廣島蠔 ✧日本雞胸雞軟骨 ✧紫蘇魷魚卷 ✧年糕 ✧香菇 ✧洋蔥
✧雞皮餃子
✧燒白鰻
✧招牌大阪土手燒牛舌
✧鹽燒牛舌心
✧秘制Juicy香脆雞翼
✧豚肉秋葵卷
✧燒昆布飯團
雞皮餃子特別得嚟夠晒邪惡😈用雞皮代替普通餃子皮,油香滿滿😍招牌大阪土手燒牛舌相對濃味,大大粒牛舌好厚身但煮得非常軟冧👍燒昆布飯糰賣相雖然普通,但面層飯焦燒到好香口,入面仲有滿滿昆布餡,簡單又好味😋