2018-12-03
2072 瀏覽
今日放工諗住約姊妹去沙田掃貨,去到先知原來大特價未開始,只有部份貨品有優惠,空手而回,好失望,唯有去食餐好開心返。喺商場行咗一個圈,最後決定去試一試「塚田農場」。黎得呢度,當然要食招牌菜「美人鍋」,餐廳依家做緊8折優惠,$592 就食到美人combo套餐,除咗美人鍋,仲包括有雞尾酒、生春卷、壽司同甜品,非常豐富,望到心情都已經好返!生春卷好有越南風味,係用米紙包住d蔬菜同海鮮,我地要左三文魚牛油果美人卷同鰻魚忌廉芝士美人卷。三文魚牛油果美人卷餡料豐富,除左d青瓜絲,仲有軟腍嘅牛油果,爽腍口感同時擁有,有趣!至於鰻魚忌廉芝士美人卷就味道比較濃郁,芝士配米香,又係另一番風味。美人鍋係呢度名菜,聽講店舖標榜食材健康同新鮮為主,雞隻同湯底都由日本直送。一黎到當然飲個湯先,果然名不虛傳,非常creamy,雞味濃郁,膠質感重,完全感受到骨膠原嗰種厚實口感,好滿足。配上各式各樣蔬菜同免治雞肉,真係好健康!蔬菜吸收個湯嘅精華,變得非常入味,雖然味濃,但食完唔會口乾,證明真材實料冇味精!壽司細細粒,非常精緻。帆立貝玉子壽司卷味道清新,玉子甜味帶出帆立貝鮮味,至於海老天婦羅脆脆卷都做得唔錯,蝦炸得夠脆,蝦
三文魚牛油果美人卷及鰻魚忌廉芝士美人卷
帆立貝玉子壽司卷及海老天婦羅脆脆卷
壽司細細粒,非常精緻。帆立貝玉子壽司卷味道清新,玉子甜味帶出帆立貝鮮味,至於海老天婦羅脆脆卷都做得唔錯,蝦炸得夠脆,蝦肉爽口。
楓
菜乃花
兩杯彷雞味酒都以果味為主軸,菜乃花以柚味主導,楓就係苺味,兩杯個味都係酸酸甜甜,岩晒飯後清一清個油感。
杏桃杏仁撻
甜品係杏桃杏仁撻,除左香脆嘅杏桃撻之外,上面仲配埋雲妮拿雪糕,酸酸甜甜,為晚餐畫上完美句號。
Overall,食物質素都好新鮮,美人鍋鮮味十足又豐富,fusion 米紙卷同壽司口味亦佳,服務都好好,會再黎試其他口味美人鍋!