2019-10-17
今日收工後去左大埔食晚飯,想食日本野,喺openrice見到有間日本小店食魚生飯—御千丼!一開始睇刺身,壽司嗰邊菜單,覺得有少少貴,跟住揭去睇後面d丼飯,好抵!!我同男朋友叫咗三文魚甜蝦海膽丼$108同埋三文魚帆立貝海膽丼$128,因為呢四樣嘢就係我哋最鍾意食嘅嘢~呢個都唔係最抵最抵係消費滿$200就可以$118有一板海膽!見到都開心!另外,佢d丼飯+$18就可以轉套餐,有味噌湯,沙律同小食。我哋今次冇叫野飲,就咁飲佢啲日本茶。好,享用時間,丼飯有溫馨的紫菜底,三文魚、帶子、甜蝦都幾好味,不過,最好味真係佢嘅海膽!超、鮮、甜。男朋友食到瞇哂眼,話好嘆,哈哈。佢就好鍾意包紫菜食啲海膽,我就鍾意沾少少豉油Wasabi就食,真係好鮮甜好正。我哋臨走同老闆講d海膽好好味,佢話因為而家係當造,好新鮮!真係要嚟食下同埋原來佢叫滿$300都可以免費上門送外賣,下次開party可以試吓叫佢~(個職員仲介紹話炸物都幾好味,不過今次太飽,下次再食過)
最抵係消費滿$200就可以$118有一板海膽!見到都開心!