2017-09-27 643 瀏覽
今早與友人在銅鑼灣行完街shopping, 便找了這間在附近有日式放題嘅餐廳食lunch。餐廳位於鄰近港鐵站,交通十分方便。🚝一去到餐廳,門口望入去地方都唔細,有很多卡位座,燈光有少許暗暗的,頗有情調,最適合三五知己食飯吹水。😊餐廳中午lunch 時段除了有套餐,還有日式放題,我今次就選擇了日式放題😍,有各種各樣的日式美食包括刺身、壽司和燒物等等。點餐方式很特別,download 完隻app 後再一掃QR code, 便即可用自己手機點餐。隻app 做得很易用,唔使人教便懂得怎樣點餐。蒲燒鰻魚: 睇見就想食,必食之選,唔會食到有魚骨,每人最好食多幾件!清洒煮大蜆:洒味唔會太濃,蜆嘅份量真正夠大隻,肉質很厚,另一必食之選!珍寶大赤蝦刺身:體積龐大又新鮮,蝦刺身屬上等級,一食難忘!燒有機新鮮菠蘿:這款燒菠蘿水分充足,食落很甜很新鮮,很讚的黃金咖喱炒蟹:這款咖喱炒蟹屬於小辣,咖喱味啱啱好,蟹肉很新鮮,另一必食之選!鵝肝帶子: 帶子壽司我就食得多,鵝肝壽司我就第一次食,非常好的配搭,帶子亦很新鮮!醬燒牛肋串:日式放題另一類必食的食物就梗係串燒,這款醬汁味很濃,牛肉亦很鬆軟天婦羅蝦:這款天婦羅蝦

餐廳中午lunch 時段除了有套餐,還有日式放題,我今次就選擇了日式放題😍,有各種各樣的日式美食包括刺身壽司和燒物等等。

珍寶大赤蝦刺身:體積龐大又新鮮,蝦刺身屬上等級,一食難忘!

燒有機新鮮菠蘿:這款燒菠蘿水分充足,食落很甜很新鮮,很讚的

天婦羅蝦:這款天婦羅蝦是我的至愛食物,炸係上嚟啲皮非常薄,蝦肉亦很香甜

這個日式放題餐亦包括不少甜品,很好味道的