2019-10-04
今日好朋友生日想同佢食好D~ 之前有同事食過灣仔一間穩世OMAKASE, 話非常之好食, 近年又好興食OMAKASE, 但係都唔平架嘛, 好驚中伏, 但係同事話扺食加勁新鮮D魚生, 咁就豪少少一於去試下啦記住OMAKASE係要預訂架, 我就早兩日BOOK位前BOOK定OMAKASE, 千零蚊, 唔算十分貴, 朋友生日無計啦,開始係俾咗一個叫魴鮄魚既刺身, 白身魚, 爽口清新, 之後再上咗一人一隻北海道生蠔, 估唔到日本蠔可以咁CREAMY, 再來係濱鯛魚, 好爽口, 正~ 再來係青羽太, 再來係”系撚鯛” 我地聽到哩個名都黑人問號咗, 再問落去先知完來係日本紅衫魚叫”系撚鯛”, 真係好享受OMAKASE 同廚師既互動, 之後再黎係比較濃味既寿司, 赤蝦海膽寿司, 哩件野真係好屈機~ 海洋最甜既味道都係哂度~ 再來係寿司之王拖羅啦~ 好多油份~ 正丫~之後有D炸品, 烤雞泡魚, 熟食都很不錯丫~ 最後俾一個紫蘇冷麵做結尾~ 飽哂~總結: 非常值得一去再去的日本料理~
總結: 非常值得一去再去的日本料理~