2022-03-27 1610 瀏覽
近日天氣又濕又焗搞到個人都好納悶好攰😕決定外出走走遠離人多地方走進小區小巷🚶🏻‍♀️發現一間頗有特色既小店鍾意坐對住外街既卡位感覺特別chill放開式廚房抽氣系統唔錯小店以漢堡為主但飯呀意粉呀小食亦有提供服務好 態度好並無加一服務費由於以上種種因素再訪既機會係有既😋突然奉送兩串餐前小食 - 炸雞皮,我本人無興趣,掂都無掂過😅朋友仔表示香脆可口,不過咁樣食好奇怪🤣而且勁少勁似人地食淨左咁,如果以其他擺盤可能會好啲。❑ 手工牛肉漢堡配薯條 $128二話不說揀左個burger嘆下😳高到一啖都咬唔晒,內餡有不敗既蕃茄、紫洋蔥、酸瓜、煙肉及羽衣甘藍,重頭戲係非常有厚度既手打漢堡😌紮實地鎖緊每滴水份油香,半溶車打芝士亦係另一個不可忽視既角色,缺一不可😏如果提供埋即棄手套就更顯細心❤️帶有少少薯皮既薯條都炸得幾香脆,一條又一條🤩清碟easy job ❑ 鬼佬叉燒飯·溫泉蛋·羽衣甘藍 $75賣相滿分~港式叉燒遇上BBQ燒烤醬😋 出奇地夾!鬼佬叉燒因而命名,叉燒份量慷慨,但偏瘦較有咬口。驚喜位竟然唔係配白飯😳😳係糯米飯呀omg!!炒得乾身唔會油,臘腸香菇碎更顯鹹香感,成件事好食又好夾喎!再親手篤爆隻邪惡既溫
近日天氣又濕又焗

由於以上種種因素
再訪既機會係有既😋

❑ 手工牛肉漢堡配薯條 $128

❑ 鬼佬叉燒飯·溫泉蛋·羽衣甘藍 $75
賣相滿分~港式叉燒遇上BBQ燒烤醬😋 出奇地夾!鬼佬叉燒因而命名,叉燒份量慷慨,但偏瘦較有咬口。驚喜位竟然唔係配白飯😳😳係糯米飯呀omg!!炒得乾身唔會油,臘腸香菇碎更顯鹹香感,成件事好食又好夾喎!再親手篤爆隻邪惡既溫泉蛋,撈埋糯米飯的確一流😌
2022-03-20