2022-09-01
今日下晝同屋企人行完花墟,攰攰地又肚餓,行過見到有間綠色門口既小小咖啡室,就諗住入去坐一坐,抖一抖~餐廳有lunch 同dessert set,可以加$20就有得飲埋佢地既咖啡~有pasta, main course 同小食~我地叫左一個truffle fries,帶子青醬螺絲粉,同埋一個佢地既signature cheesecakeTruffle fries即炸粗薯條夠外脆內軟,仲加左D鹽調味!個黑松露沙律醬好惹味,有足料黑松露,食到停唔到口帶子青醬螺絲粉賣相係十分吸引!好似田園畫既擺盤,有士多啤梨做點綴,仲有好多basil,螺絲粉每一條都比青醬包住!當然唔少得煎到外脆既鮮甜帶子。好清新,一D都唔膩!signature cheesecakecheesecake 好濃芝士味但質地鬆軟唔會好硬好實,唔會好甜,仲有雜莓果醬,士多啤梨同藍莓!飲品我地叫左flat white 同capuccino,capuccino既拉花十分有心思,係隻雀仔!一上枱不得不瘋狂打卡!咖啡味道香濃!係太子鬧市中想靜一靜,不妨去賞島咖啡屋 飲杯咖啡慢活一下
Truffle fries