2023-11-14 52 瀏覽
今日同另一半行旺角行咗一陣,突然想去酒吧chill chill,然後記起彌敦道726號不乏美食薈萃,竟然就比我地搵到呢間餐廳,餐廳亦帶神秘感,入門口前要㩒門鐘🔔職員先會開門比你㗎~環境偏暗,但具有設計風格,比人感覺寧靜又有格調。餐廳食物款式吾算多,反而酒類款式更多,始終系酒吧都正常,但有啲小食系幾特別,吾系出面咁易食到。首先叫咗份澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜,肉眼牛扒向來偏向口感實在,同時能夠鎖住肉汁,叫咗5成亦符合生熟程度,牛肉味香濃🥩銀鱈魚配香草意粉,銀鱈魚本身多喺日本餐廳食到,喺西餐廳亦食到實在難得。銀鱈魚吾腥而且啖啖肉,中意食系因為冇乜魚骨🐟香草意粉香草味香氣撲鼻🌿混合忌廉頗creamy🤍黎到酒吧點都要叫番杯試試,另一半叫咗Snowball,雪碧同奶酒味比例恰到好處🍹自己就叫咗杯Mango Shiso,系mocktail黎,芒果味🥭令人聯想到楊枝甘露🤭真系有戈種感覺呢💛
環境偏暗,但具有設計風格,比人感覺寧靜又有格調。
2023-11-11