嚟開尖沙咀行街搵嘢食,見到加連威老道有間新開烤魚雞煲店,心郁郁決定入去幫襯下。香港嘅烤魚店都試過好幾間,但係做到條魚新鮮好食,調味又正宗嘅,真係唔多間。首先,自助方式係出邊拎醬料,仲有幾款小食、西瓜俾你食住等主菜。烤魚有得揀深海大斑,仲有多款口味選擇,再配有四種配菜。我哋揀咗香辣小辣再加金菇、豆卜、大豆芽、蓮藕😍😍另外朋友都想試吓雞煲所以就加多半隻肥腸雞煲,呢個就試吓大辣💦💦烤魚嚟到喇,真係好大條⋯⋯而成條魚都有走油爆過所以唔會鬆散,啖啖肉好大份。條魚真係俾我哋好大驚喜!魚肉好新鮮,調味正宗得來完全帶得出條魚嘅鮮味,最初真係想飲兩啖湯底😆😆 雖然小辣但係會越食越辣,所以啱啱好🔥🔥至於配料方面,好夾🤩🤩仲索晒啲汁。 好似冷落左個肥腸雞煲,但其實一啲都唔失色🙈 雞件好滑,咬落有質感。要讚一讚個肥腸,爽口彈牙,食得多都唔會太滯。雞煲個醬料就比較濃味,相當惹味!就咁食啲主菜其實都飽左一半🤣 仲有下半場打邊爐!~ 當然唔少得手切肥牛、紫菜響鈴、美國筒蠔、珊瑚蚌、脆鯇腩、油麥菜~個湯底一路煮都仲好有味,所以下半場打邊爐都相當唔錯。 超級滿足,真係食到捧住個肚走啊!