2017-07-28
中環的人個個都步伐急速,由其是返工放工及lunch hour時間, 人多車多,慶幸我與友人可以係非繁忙時間享受一個休閒的late lunch,真係好幸福。今日友人帶我黎呢間cafe,之前返工時時都經過,不過因為每次都好匆忙,所以未有機會去試。門口大大隻字寫住salon,大家唔好以為我post錯相,其實佢係一間cafe + salon,門口張枱感覺好正,可以望住路人行過,嘆返杯咖啡,都好舒服。店內簡簡單單,播放住舒適的音樂,可以好好享受我地的lunch喇~我點了我至愛的Egg Benedict ,切開隻蛋,蛋汁慢慢流出黎,生熟適中,佢地用咗麥包代替英式鬆餅,都唔錯,算係另一種食法。Ice Chocolate ,唔會太甜,仲好似有少少黑朱古力的香味,正!女仕們可以帶埋另一半黎,自己去整頭髮,都唔擔心男士會冇地方hea啦~