2022-02-04 679 瀏覽
之前已經黎過一次Burger Land,但係果陣舖頭啱啱full左,唔想等好耐,所以就去左食其他野。今次黎到有位🤩終於一試。睇番餐牌,價錢黎講係同區內算係比較進取,不過見佢好多人推薦,就試下係咪真係咁好食。食完之後,個人覺得味道係唔錯既,但係性價比唔算特別高,食完唔會令你失望,但係都唔會話好驚喜好好食咁。質素同價錢係合理水平,可以一試既😌不過要留意鋪頭位置比較少,加埋都係得大概十個位左右,要食既話要預啲時間可能要排一陣隊。    1⃣️貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡($89)有貝蘿菇、安格斯牛肉、雙重車打芝士、生菜、蕃茄、洋蔥同埋秘制醬汁。首先一送到上黎,視覺效果好澎湃,好多半流心既芝士係面🧀️芝士入面埋沒左啲貝羅菇,同我想像中既唔同,本身以為貝羅菇係果啲一大塊大啡菇,但係原來佢係切好左一片片既蘑菇片,有好多片,同埋肉味濃厚既安格斯漢堡扒一齊食口感更加豐富。  成個包最驚喜既係佢既包身,包身非常鬆軟,雖然唔係好食到牛油香,但係淨係講個包身既texture,食落真係好軟熟😳不過如果佢可以烘得香少少會更好😗  2⃣️香芒手打蝦漢堡($89)入面有蝦、帶子、芒果、生菜、青瓜同埋秘制既青芥末醬汁。新鮮芒果加蝦餅

1⃣️貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡($89)
貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡

2⃣️香芒手打蝦漢堡($89)
香芒手打蝦漢堡
入面有蝦、帶子、芒果、生菜、青瓜同埋秘制既青芥末醬汁。新鮮芒果加蝦餅呢個搭配都幾特別😯芒果酸甜配合炸過既蝦餅感覺冇咁膩而且味道更加有新鮮感!佢個蝦餅食落唔算話好彈牙好有口感,但係就真係食到啲蝦肉,同埋仲有混合帶子😳絕對係心思之作。不過個人覺得佢既醬汁有少少搶過蝦餅既味道,單食蝦餅會比較食到蝦餅既蝦味,醬汁比例可以少啲或者調得淡味少少🤔

3⃣️小食拼盤($69)

小食拼盤
有魷魚圈、廣島蠔、蝦多士,配埋千島醬。炸物食得出係新鮮炸起,望落金黃香脆🤤入面最鍾意係佢既蝦多士,炸得夠曬脆,唔點醬食都已經好唔錯,有牛油香,而且蝦膠比例算多,蝦膠蝦味都算出,食落質感幾特別,唔係平時食開果陣彈牙有口感既感覺,反而食落係有少少偏漿狀滑身既,配合底部煎脆既多士,幾特別唔錯🤩
小食拼盤