2023-08-26 132 瀏覽
早幾日趁平日下午啲唔係peak hour 時間幫趁左呢間口碑不錯的小店. 呢度係由前米芝蓮推薦餐廳的壽司師傅班底開嘅,佢哋嘅理念就係希望將高質日本料理普及化,讚👍餐廳環境不大呈L 字型座位容納十人左右. 午餐選擇豐富,有多款海鮮丼仲有自選壽司組合等價錢由七八十蚊去到二三百不等,想食好少少都有三百幾到六百幾的omakase. 平平地叫坐個十件自選壽司$168. 跟湯同沙律,飽肚感十足,仲有好好嘅哥哥仔好勤力咁幫我refill 茶完全唔洗我開聲先過嚟加十分抵讚. 師傅新鮮即製手握壽司,賣相精緻. 除左常見款式如油甘魚,吞拿魚,池魚同深海池魚,真鯛,蔥吞拿魚腩軍艦,飛魚籽軍艦,赤蝦等等,好似火炙金線鯛,魴鮄就比較少見到. 全部新鮮肥美色澤鮮明. 估唔到呢個價錢可以食到高質壽司. 不過呢,臨走八卦問下改入口管制單野點拆,佢哋話暫時都有少量受影響產品庫存,但係之後呢就要去搵第二啲來源替代,但少不免供貨價就會被搶高. 希望佢哋可以解決到個問題繼續為大家提供高CP 值又美味的食物吧!支持下呢啲高質小店. 希望香港唔會嚟緊只係得返高價omakase先生存到吧🤞🏻