最近去咗旺角依間「Y Dining」食飯,餐廳經理好健談,同我講咗好多細節位,洗手間佈局其實好心思,想增加D Privacy,另外,餐廳唔做外賣嘅原因,以免有非食客嘅人打擾到客人,想客人靜靜咁享受面前嘅美食,值得一讚係佢哋嘅Table Services,今次我食嘅時令鮮魚,經理係會原條上菜俾你打卡先,之後喺你面前幫你整條魚起骨,等客人可以食落啖啖肉,好細心。*此餐廳收取加一服務費。90分鐘藍青口任食(兩人$736),逢星期一至四晚上供應,需要提前預約,免收加一服務費,可以於90分鐘內無限任食蒜蓉白酒汁藍青口、意式蕃茄藍青口、紅咖哩藍青口、刁草忌廉汁藍青口、蒜蓉包,指定生啤及汽水任飲;蒜蓉白酒汁藍青口肉質鮑滿,白酒味道令鮮味更加突出。紅咖喱藍青口(跟餐$0),辣度2分,咖喱口感濃稠。時令鮮魚(單點$278),香煎原條黑鯧魚,採用先煎後焗嘅方式製作,確保由頭到尾,成條魚嘅魚皮食落都係脆卜卜嘅,表面鋪有番茄泡沫,類似分子料理,但略嫌番茄味道稍遜,魚肉肉質滑嫩,味道鮮甜,配菜有櫛瓜、西蘭花、馬鈴薯、車厘茄、沙律菜。南瓜意大利飯(單點$118),南瓜口感軟綿,味道香甜,飯粒口感軟硬適中。薯條(跟

*此餐廳收取加一服務費。

紅咖喱藍青口(跟餐$0),辣度2分,咖喱口感濃稠。

薯條(跟餐$20),可以於90分鐘內無限任食,份量多,即叫即炸,附有番茄醬,用嚟餸生啤一流。

蒜蓉包(跟餐$0),口感酥脆,牛油味道濃香,但蒜蓉味偏淡,配以藍青口汁食用,味道更佳。

意大利芝士餅(跟餐$78),每日新鮮製造,因為朋友唔鍾意咖啡Mix冧酒嘅味道,所以我就自己食曬成份,但完全唔覺得膩,手指餅帶有咖啡、冧酒嘅味道,但唔會太強烈,又無浸到太淋,依然食落仲係有口感嘅,中和到Mascarpone cheese嘅甜味,Mascarpone cheese口感幼滑,味道醇厚。

兩杯Suntory Gold生啤(跟餐$0),一杯都已經750mL,仲要有得任飲,真係好抵,飲落好清爽,唔苦澀。