2019-07-08
難得朋友由澳洲返嚟香港聚舊,大家去澳洲都知道嗰邊係冇啖好食,所以佢話食乜噉我都陪佢食嘅。朋友開到聲話要食日本放題,咁多野揀間正嘅畀佢啦。所以嚟講我哋又嚟到荃灣嘅大鴻輝食飯呀。呢間滿屋放題好評都幾多,所以最後揀咗呢度。 首先一入門口就見到有海鮮專區,有蝦,蜆肉同螺,隔籬仲有啲雞腳,薯格和蔗蝦等等,蜆肉鮮甜,蝦亦都彈牙,所以都建議大家去攞。刺身類我哋拎咗三文魚,色澤都算唔錯,都新鮮嘅。北寄貝都非常之爽,帶子就細粒左少少,不過都鮮甜嘅,甜蝦亦都新鮮,唔會話好梅身。飲品方面其實除咗罐裝之外,都有唔同嘅選擇,例如就珍珠奶茶同埋百香果茶,呢個值得一讚,而我哋揀嘅百香果茶都非常足料,有果肉喺裏面,如果大家飲厭咗罐裝飲品可以試下呢個。壽司嘅話我哋揀咗芝士鰻魚卷,花之戀,同埋火焰三文魚。講真,三件嘅水準都好好,可以話係意料之外。尤其花之戀嘅三文魚好多,加埋蛋黃醬就非常正。一品料理嚟講,鹽燒牛舌非常正,佢有少少燒焦咗嘅味道,入口即溶,食落真係唔錯,牛柳粒就相對煙韌。燒羊架都係推薦菜,雖然冇乜騷味但都肉質鮮嫩,基本上都係回本恩物。芝士焗元貝,呢個都幾多汁,我覺得唔錯幾好食。雞肉串入邊有好多雞肉軟骨,食落脆卜
芝士焗元貝,呢個都幾多汁,我覺得唔錯幾好食。雞肉串入邊有好多雞肉軟骨,食落脆卜卜。
天婦羅方面,好意外呢度有龍躉天婦羅,gimmick 十足。至於天婦羅蝦同南瓜就一般啦,屬於正常水平。
去到炸物方面,芝麻雞翼香脆可口,真係食完一隻又一隻。炸蠔都係呢度嘅推介,大大隻非常足料。仲有一個係忌廉蟹餅,食落都幾creamy
最後雪糕方面,亦都係完美嘅句號
同時亦有甜品櫃,因為太飽都冇出去食啦。
總結,呢度放題嘅種類都係標準,食物質素穩定,大部份食物都係中上水平,同時都有幾種有令人深刻嘅食物,例如龍躉天婦羅等等,加上價錢亦都唔貴,$248/位,十分推介大家嚟食。