2020-01-18 432 瀏覽
今日同家人黎左e 間新派嘅點心店☺️,店家係下面開左個外賣檔有點心外賣,我地上左樓梯餃就黎左有堂食嘅地方,裝修勁似日式嘅迴轉壽司🍣店。以淡木色為主。有單邊位,就算一個人去享受點心都唔會覺得尷尬👍🏻茶水方面,每個杯都有茶包,而熱水就每枱都會有水制😌 這店仲可以用QR code 用手機下單😆當然都有一般點心店嘅點心紙🤓點心都以中式為主,分量方面都有迷你版本同正常版。我地叫左以下幾樣:流心鵪鶉蛋燒賣,食落幾似出面嘅鵪鶉蛋燒賣,不過比較多鮮蝦🦐,配上流心嘅鵪鶉蛋都幾好食☺️金魚鮮蝦餃,賣相好靚,真係一條條魚黎😍淡淡都係鮮蝦😋山竹牛肉球,牛肉蒸得岩岩好,軟硬適中。蜜汁叉燒包,叉燒包嘅份量岩岩好,食落有少少炭燒味。天鵝拔絲蘿蔔酥,炸得熱熱脆脆嘅,唔會太油,外面係炸米粉同蘿蔔包住,入面有鮮蝦🥰荷葉臘味糯米飯,迷你飯嘅份量岩岩好,糯米飯唔會太多油或者太硬👍🏻食落仲有臘味粒😆三絲炒米粉,都算落左幾多料去炒,唔會炒到好干。鮮蝦付皮卷,付皮卷係即做,所以食落熱烘烘嘅😍灌湯餃,食落好足料,係用上湯黎煮🥰是日燉湯,係西洋菜煲豬骨湯,食落冇味精,好原汁原味😌宮廷桂花糕,桂花糕好好味,食落甜度岩岩好,有杞子😍值得一提嘅
我地叫左以下幾樣:

金魚鮮蝦餃,賣相好靚,真係一條條魚黎😍淡淡都係鮮蝦😋

山竹牛肉球,牛肉蒸得岩岩好,軟硬適中。

蜜汁叉燒包,叉燒包嘅份量岩岩好,食落有少少炭燒味。

三絲炒米粉,都算落左幾多料去炒,唔會炒到好干。

鮮蝦付皮卷,付皮卷係即做,所以食落熱烘烘嘅😍

灌湯餃,食落好足料,係用上湯黎煮🥰

是日燉湯,係西洋菜煲豬骨湯,食落冇味精,好原汁原味😌

宮廷桂花糕,桂花糕好好味,食落甜度岩岩好,有杞子😍

值得一提嘅係,佢地送點心嘅方法,係用有軌嘅送餐列車去送到枱,勁似壽司店,小朋友見到應該幾開心🥰
2020-01-15