2021-03-25 34 瀏覽
今日同個同事路經九龍灣見客,見完客已經到咗lunch hour,平時去開Megabox都知道呢度好多食肆林立,今日好想食日本嘢,行咗一陣見到一間叫做九井壽司鋪頭,就決定去試下去到門口再望入去,好似自己置身於個火車頭咁,呢度嘅裝修好Kawaii, 感覺自己置身於火車其中一卡車上,環境舒適乾淨。呢度每個位都有平版電腦點餐,方便快捷又user friendly講完裝修當然要講返重點食物啦,食物方面,依度有好多唔同既選擇:壽司、拉麵、烏冬、日本小食、魚生丼、炸物及午市套餐等等,應有盡有。每一樣食物都由高速火車送到面前小弟今日比較想食壽司,叫咗幾款壽司同軍艦,分別有三文魚、赤貝、北寄貝、油甘魚、赤蝦、手握飯加上新鮮既魚生,鮮甜美味北貝沙律軍艦,芥辣八爪魚壽司,剛剛包好上碟,紫菜仲喺脆脆地嘅狀態,一口size放落口,味道濃郁又鮮美,味蕾大滿足另外仲叫左兩款炸物,吉列牛肉薯餅同吉列炸蠔,兩樣炸物都炸得剛剛好,唔乾又唔油膩,香脆可口見到肚仲有位,最後點多碗泡菜叉燒拉麵食飽去,香濃豬骨湯底配上彈牙拉麵,叉燒肥瘦適中,當作飽肚之選一流。整體嚟講水準都唔錯,價錢亦算合理,下次會再去幫襯

整體嚟講水準都唔錯,價錢亦算合理,下次會再去幫襯
2021-03-24