2023-05-15 16 瀏覽
銅鑼灣呢間鮨悠見網上都唔少人推薦,依家佢地做緊個set $988 ,就已包刺身、壽司、前菜、主食、湯同甜品前菜 3 點蟹肉清湯羊羹/仙人掌/合桃配魚乾師傅建議由蟹肉羹食先,味道最鮮甜同埋試到蟹肉既鮮味;至於呢個仙人掌我都真係第一次食,佢個味就好似蓮霧咁,清甜多汁食既時候加啲黑糖就剛好中和返/最後既合桃魚乾係我最鐘意,全部香口越食越開胃~ 刺身4選深海池魚-肉質細緻爽口味道甜美再配埋酸汁一齊食令味道再昇華赤貝-外層爽脆入口爽口彈牙食既時候加少少wasabi即可鮟鱇魚肝- 一入口就感覺到綿密細膩口感,配埋青瓜漬可以平衡返油膩感池魚-配三升漬味增加上芝麻 食既時候夾埋紫菜一齊食好香口和食燒銀雪魚配芥末子醬 –銀鱈魚西京外皮燒得焦香但入口肉質依然嫩滑,配上芥末醬黎食剛好,另外旁邊呢個胡蘆伴菜都可以食埋,佢造型好可愛~壽司 8 貫-羽太(即日本既石班) 肉質非常爽滑有好濃魚味再配牙蔥既獨特香味黎食兩者好夾-金目鯛 肉質細嫩甘甜,因魚肉有豐富油脂,所以師傅火灸過後入口更香口味美-北海道帆立貝 肥美鮮甜,加少少柚子皮即可提鮮-鯖魚卷 味道較濃加白板昆布一齊食,可以中和一下-松葉蟹伴蟹膏 呢個
銅鑼灣呢間鮨悠見網上都唔少人推薦,依家佢地做緊個set $988 ,就已包刺身壽司、前菜、主食、湯同甜品

前菜 3 點
蟹肉清湯羊羹/仙人掌/合桃配魚乾

刺身4選
深海池魚-肉質細緻爽口味道甜美再配埋酸汁一齊食令味道再昇華

赤貝-外層爽脆入口爽口彈牙食既時候加少少wasabi即可

池魚-配三升漬味增加上芝麻 食既時候夾埋紫菜一齊食好香口

和食

壽司 8 貫

-北海道帆立貝 肥美鮮甜,加少少柚子皮即可提鮮
-鯖魚卷 味道較濃加白板昆布一齊食,可以中和一下
-松葉蟹伴蟹膏 呢個正呀入口係滿滿蟹肉再加埋蟹膏味道鮮味濃郁
-梭子魚 夏季常見白身魚,肉質雪白清香,幼嫩鮮甜火灸過後令油份滲出再配磨香芝麻黎食好香口
-中拖羅- 顏色粉紅,油分恰到好處而無筋,入口即融而魚味濃厚
-馬糞海膽-色澤橙黃,味道濃郁口感嫩滑

吸物-湯
櫻花蝦麵豉湯