2020-11-29
太久沒回鄉下(日本🇯🇵)🤣🤣正值女朋友生日,當然要大肆慶祝一下😬😬得知朗豪坊 丸十廚師發板🤩🤩 就一於回鄉一趟拉😬Omakase 奧妙之處便是 神秘,師傅會問有無特別食物會敏感或吾食,一句回答 沒有 就開心味蕾之旅🥰🥰先付三點由味談食到味濃,麵豉青瓜開胃爽口魚肝細致綿軟,口感獨特,非常好食😋😋刺身經常能吃到珍貴嘅魚,很多都是豐州直送,新鮮至極👍👍先付有3款,青瓜配麵豉,咸咸地好爽脆,魚肝口感特別,紅葉伴碟,更寫意🥰🥰真🦪岩手縣來架,好新鮮,加上秘製啫喱醬和青檸,更加清爽,口感更有層次呢🤤🤤右口魚薄切,算是較為紮實,爽甜的一類海魚🐠配上自家製醬料,更能帶出鮮味,係omakase常客👍👍秋刀因為魚油較為豐富,稍微炙燒,便減低油膩感,反正更甘香🤩好靚呀😍😍煙燻金目鯛配沙律第一次嘗試這種食法,又唔錯喎,保持肉質的紮實和鮮味,更加增添左煙燻香🥳🥳油甘魚腩好肥美呀,有入口即溶的感覺🤣🤣漬物有橋頭、醃蒜頭、牛蒡漬,酸酸鹹鹹好醒胃活赤貝壽司,賣相好靚,師傅切功一流,非常肉口鮮甜爽脆,正呀🤭🤭油甘魚腩、中拖同樣都係貴價壽司🍣除了魚油豐富肉質同樣鮮味,處理得很好🤩北海道牡丹蝦配蝦膏,鮮上加鮮👍牡丹蝦jam
得知朗豪坊 丸十廚師發板🤩🤩 就一於回鄉一趟拉😬
先付三點
由味談食到味濃,麵豉青瓜開胃爽口
魚肝細致綿軟,口感獨特,非常好食😋😋
刺身經常能吃到珍貴嘅魚,很多都是豐州直送,新鮮至極👍👍
右口魚薄切,算是較為紮實,爽甜的一類海魚🐠
配上自家製醬料,更能帶出鮮味,係omakase常客👍👍
秋刀因為魚油較為豐富,稍微炙燒,便減低油膩感,反正更甘香🤩
好靚呀😍😍煙燻金目鯛配沙律
油甘魚腩好肥美呀,有入口即溶的感覺🤣🤣
漬物有橋頭、醃蒜頭、牛蒡漬,酸酸鹹鹹好醒胃
北海道牡丹蝦配蝦膏,鮮上加鮮👍牡丹蝦jam口鮮甜,仲系珍寶size,加上炙燒蝦高點綴,確實一試難忘😍😍
海膽份量超級多,非常鮮味,兩啖才能食完呢🤣🤣
吞拿魚茸手卷,份量都好大,材料份量更加多,已經好飽啦😛😛
飲埋碗熱辣辣嘅美味先魚湯和甜品就為呢餐豐富嘅廚師發板畫上句號💕💕
各種食材都無可挑剔,服務滿意👍👍