2021-10-24
Assorted Dessert Platter $298依個餐除咗有10款手工甜品之外 仲會奉送白酒一杯🤩基於小編唔太鍾意飲酒 店員都好貼心咁幫我改咗杯白酒換咗做一杯mocktail💕榛子朱古力蛋糕紅莓朱古力忌廉小盆栽士多啤梨雪條白酒果凍乳酪慕絲抹茶馬卡龍意式奶凍意大利芝士蛋糕法式千層酥彩虹芝士餅 小編特別推介以下甜品😙法式千層酥好鬆脆 👅甜度適中 味道均勻🤤一啖咬落去好似食緊漢堡包咁好有滿足感🥰意式奶凍食落好嫩滑🤤一咬即溶 奶味好足👍🏻用咗水果作為點綴🤩令到成個甜品無論係味道定係視覺上都更上一層樓😘彩虹芝士餅好soft👍🏻賣相非常之出眾😍食完之後令到成個人有一種雨過天晴後彩虹初現嘅清新感覺🌈一口香脆炸雞$108炸金黃色嘅雞塊👍🏻卜卜脆🤤肉質都幾嫩唔會話好dry🤩一口嘅size啱啱好🤪唔會食到好冇儀態🥰O’Nana $88O’Nana 係由士多啤梨 橙汁同香蕉整成嘅沙冰mocktail起初見到Nana仲以為會係香蕉成份比較多 點知原來士多啤梨味更為突出😜依杯mocktail好夾仲好fresh添😍用不鏽鋼冰杯仲可以keep住啲沙冰冇咁快溶👍🏻Orange juice $58橙汁正常會比
Assorted Dessert Platter $298
橙汁正常會比人覺得平平無奇🙈
但係飲落甜度好適中👍🏻
而溫度拿捏得非常之好😂
飲落去真係有種同舊橙融為一體嘅感覺😜
西九文化區環境好好 坐係餐廳入面望住個270度嘅海同綠油油嘅草地chill咗成個下晝🤩好舒服 好寫意😆😆
內部環境好時尚有格調 充滿藝術氣息😘打卡一流😜
FAM 係新派手工中菜 (Food)、藝術 (Art) 同音樂 (Music) 三大元素的嶄新概念,將餐飲與文化體驗融合埋一齊👍🏻😍
提提大家Assorted Dessert Platter要最少一日前預訂先有得食架❣️❣️
Overall食評最高5粒🌟)
📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟