2022-10-27
☘︎𝙼𝚒𝚣𝚞喺佐敦德興街有間食日式串燒嘅居酒屋,我哋就趁放假嚟咗呢度食嘢順便飲番杯🍻♡鹿兒島A5和牛半份($388)話明係A5和牛,佢嘅脂肪好平均咁分布喺成塊肉度,望落好靚之餘,仲有入口即溶嘅口感,雖然本身我都係好怕油膩嘅人,但係間唔中食一次邪惡一下都無妨~本身師傅已經調咗味,不過佢哋彈性嘅地方在於隻碟側邊仲有啲鹽,如果覺得唔夠都可以再點多啲嚟食,個人就覺得師傅本身做嘅調味已經好足夠,太重口味會影響咗本身和牛嘅味道♥︎花魚一夜干($128)望上去看似冇咩特別,但係實質佢就外面乾身,但係裏面除咗有紮實飽滿嘅口感之外,仲保存左花魚原本嘅鮮味。雖然曾經風乾冷藏,但係肉質仍然好鮮嫩。我哋切開佢嘅時候,啲煙仲慢慢噴上嚟,濕度同溫度都控制得啱啱好!♡爐燒乾物拼盤($128)呢個拼盤入邊有雞泡魚乾、賴尿蝦乾同埋蝦米仔,佢哋都燒到乾身有咬口,連埋沙律醬當小食食真係一流。個人最鍾意嘅就係雞泡魚乾,粗幼度啱啱好,而且味道口感都唔錯!另外仲有串燒、甜品同啤酒一樣正❤️可惜嘅就係我哋星期日去,當日bartender啱啱放假,試唔到呢度嘅Cocktail,下次有機會一定要再嚟!@mizu__hk 💰人均消費:約$50
♡鹿兒島A5和牛半份($388)
♥︎花魚一夜干($128)
♡爐燒乾物拼盤($128)
@mizu__hk
💰人均消費:約$500