2023-08-12 22 瀏覽
我同牛魔王朋友相約在尖沙咀的黑樺牛牧場食和牛放題 $398@木系裝潢風格,以卡座為主,寬敞舒適。新鮮的蠔和蝦焗一陣,已嗅到海洋嘅味道🥰蠔肉飽滿鹹鮮,蝦肉結實爽口。花雕日本薩摩雞藥膳鍋,湯底清澈透明,散發出花雕酒的香氣。薩摩雞肉鮮嫩多汁,再配上藥膳的滋補香氣,perfect!先嚟數款前菜鬼馬油炸鬼外層酥脆,內裡鬆軟,釀了墨魚膠增添口感。麻辣拼盤,涼拌魚皮,牛腱和皮蛋絕對是嗜辣朋友嘅最愛。麻辣的調味料與涼爽的食材相結合,刺激味蕾之餘,仲令人胃口大開!黑樺牧場層架和牛、豚肉、手打黑松露墨魚滑,每一款都帶來不同的口感和風味。尤其是黑松露墨魚滑,滑嫩的口感和濃郁的黑松露香氣令人垂涎欲滴。蟹籽和蝦滑的搭配更是絕佳,讓口感更加突出。餐廳採用A5熊本黑樺和牛,有好多唔同嘅部億揀,牛頸脊、牛前胸、肩胛梅花、千本筋、和尚頭、特上霜降小排、玉子後腰肉,我最喜愛同推薦嘅係肩胛梅花和特上霜降小排,肉質鮮嫩多汁,入口即化,牛味重,簡直就係人間美食!仲有其他火鍋配料比你揀,食左咁多牛,只點了兩樣🙈台灣鴨血鴨血爽脆彈牙,搭配著豉油,味道更加濃郁。稻庭烏冬,烏冬麵條彈牙有嚼勁,索左個湯,正!岀面有唔同嘅冷泡茶汽水仼你拎
木系裝潢風格,以卡座為主,寬敞舒適。

新鮮的蠔和蝦
焗一陣,已嗅到海洋嘅味道🥰蠔肉飽滿鹹鮮,蝦肉結實爽口。

先嚟數款前菜
鬼馬油炸鬼
外層酥脆,內裡鬆軟,釀了墨魚膠增添口感。

麻辣拼盤,涼拌魚皮,牛腱和皮蛋

黑樺牧場層架

仲有其他火鍋配料比你揀,食左咁多牛,只點了兩樣🙈

台灣鴨血
鴨血爽脆彈牙,搭配著豉油,味道更加濃郁。

稻庭烏冬,烏冬麵條彈牙有嚼勁,索左個湯,正!

岀面有唔同嘅冷泡茶汽水仼你拎!

最後食埋個雪糕真係超滿足!