2022-09-06
週末,老公book左佐敦Mizu cafe慶祝結婚紀念日。哩間係新派日本菜既西餐廳,環境格調優美,一入門口職員有禮貌招呼我地入座。每張卡位座位闊落,亦都有bar臺。餐牌食物款式共有六款選擇:廚師發辦套餐、散叫有一品和食、海鮮、串燒、飯類、麵食、甜品。服務❤️❤️❤️侍應好細心,會主動過來介紹餐廳餐牌食物類別,亦分享邊種食物較多客人點餐,餐牌上有酒精及非酒精飲品提供選擇。最後我同先生揀左廚師和牛發辦$688(Waggu omakease)。套餐包左2道前菜、6款串燒、1道和牛、2道和食、主食及味噌汁。食物上菜時間很快,每上一道菜,侍應都會介紹番每道菜既名字。先來前菜:薯容青瓜蕃茄沙津,沙津配菜爽口、薯蓉加沙律醬混埋一齊食好Creamy。另一款前菜:紅蒜橋頭,爽口中帶甜味;魷魚好鮮味。串燒方面分別有:秘制雞肉棒棒:雞肉鮮味,沾上日本蛋汁,滑口多汁。牛舌:炆得淋身好入味。雞皮包蝦:好驚喜,一入口好好味日本豆腐燒:外層鹽燒,內層滑身。新鮮白膳:白膳入口鮮甜,汁滲透味蕾。燒雞肉串:燒得香口嫩滑。另外鹿兒島A4和牛:肉質厚身,燒得野味,入口食到啖啖和牛油脂味道。和食方面:清湯烏冬和脆脆炸雞。六款串燒味道
服務❤️❤️❤️
食物上菜時間很快,每上一道菜,侍應都會介紹番每道菜既名字。
另一款前菜:紅蒜橋頭,爽口中帶甜味;魷魚好鮮味。
串燒方面分別有:
秘制雞肉棒棒:雞肉鮮味,沾上日本蛋汁,滑口多汁。
牛舌:炆得淋身好入味。
雞皮包蝦:好驚喜,一入口好好味
日本豆腐燒:外層鹽燒,內層滑身。
新鮮白膳:白膳入口鮮甜,汁滲透味蕾。
燒雞肉串:燒得香口嫩滑。
和食方面:清湯烏冬和脆脆炸雞。
六款串燒味道整得美味有驚喜,和食份量足料,岩晒我地兩個人食量。👍🏻👍🏻👍🏻
飲品方面:老公點左門神本地手工啤酒,我就飲coke。
用膳的時間當中,侍應會主動走來幫我地換碟。👍🏻👍🏻埋完單,仲會主動開門送我哋出門口。😌感覺哩間餐廳服務體貼細心,讓我感覺到賓至如歸既感覺,猶如去了五星級酒店一樣⋯下次一定再來哩度食飯。🥰