餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2022-04-03 1003 瀏覽
💛💛💛💛💛💛💛💛Poke bowl聽就聽得多啦,試真係第一次😍仲要可以自由配搭自己想食既配料,令我諗起之前食乳酪雪糕可以自己揀配料,勁多選擇仲要樣樣都係自己想食🤪。🐒Build your own bowl👉🏻Salmon with salad based💰$98w/ pickles radish➕tofu w/ nutty sauce➕onion🍯 honey mustard dressing呢碗係我自己配搭嘅,除左有豐富蛋白質之後,我揀左沙律菜做base,配埋酸蘿蔔同紫洋蔥,爽口得黎又開胃Dressing份量岩岩好,食到尾都仲掛到汁係配菜到,但又唔會太多搞到好膩。👉🏻 Salmon with brown rice & sushi rice based💰$98W/ seaweed➕pickled ginger➕sweet corn 🌶spicy mayonnaise dressing男朋友就揀左辛味蛋黃醬,佢個醬係mix哂落啲配料到,所以無論係三文魚定粟米個啲都會痴滿晒醬佢可以mix2款base,呢碗就mix左糙米同壽司飯,糙米增加左飯既口感,個人幾中意佢實淨既口感,配料好多!勁足料,
💛💛💛💛💛💛💛💛

🐒Build your own bowl
👉🏻Salmon with salad based💰$98
🍯 honey mustard dressing

🌶spicy mayonnaise dressing
佢可以mix2款base,呢碗就mix左糙米同壽司飯,糙米增加左飯既口感,個人幾中意佢實淨既口感,配料好多!勁足料,調味都偏淡,不過夾埋啲醬就岩岩好😋

🐒玫瑰茉莉茶💰$48
🐒Latte(Hot)💰$38

第一次食呢類型既餐廳,真係好開心,見到自己揀既配料搭配成一碗,仲要擺盤勁靚,如果有選擇困難既朋友佢都有已經match好既options,都好吸引🤩