2022-11-08 50 瀏覽
²⁰²²ღ₁₁.₀₈ 🌸.🥂Bloop Shisha Lounge🦈*𖥧𓇣 ﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧早排朋友仔Book咗鯊魚餐廳Chill一Chill🍴朋友知我怕嘈🍸雖然地點係中環蘭桂坊🦈對於餐廳環境十分滿意😍仲有小鯊魚係個魚缸入面游來游去真係超級可愛🫶🏻店舖不大,有室內戶外,室內坐係鯊魚旁🦈🍃戶外位置好chill望到中環夜景🍷,打卡一定要嚟✨,唔止環境正,食物都好高質💫𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝Fried calaman & anchovies with lemon mavo🦑香炸魷魚及小鯷魚,外酥內嫩,十分惹味Hokkaido scallop Fettuccine北海道帶子寬條麵,帶子大大粒啖啖肉呀🥰香蒜煮寬條麵,勁香,呢個必食!Fresh prawns fried with garlic辣味蒜蓉抄蝦球,辣辣香香、爽口彈牙🦐最緊要唔使剝蝦殼🌪Wagyu beef Cheek slow braised in tempranillo with carameliz
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊

早排朋友仔Book咗鯊魚餐廳Chill一Chill🍴
朋友知我怕嘈🍸雖然地點係中環蘭桂坊🦈
對於餐廳環境十分滿意😍
仲有小鯊魚係個魚缸入面游來游去真係超級可愛🫶🏻

店舖不大,有室內戶外,室內坐係鯊魚旁🦈🍃
戶外位置好chill望到中環夜景🍷,
打卡一定要嚟✨,唔止環境正,食物都好高質💫

🦑香炸魷魚及小鯷魚,外酥內嫩,十分惹味

Hokkaido scallop Fettuccine
北海道帶子寬條麵,帶子大大粒啖啖肉呀🥰
香蒜煮寬條麵,勁香,呢個必食!

辣味蒜蓉抄蝦球,辣辣香香、爽口彈牙🦐最緊要唔使剝蝦殼🌪

Wagyu beef Cheek slow braised in tempranillo with caramelized onion
🐂慢煮和牛面頰配焦糖洋蔥🧅
必試之品!慢煮和牛軟嫩香濃,牛味重!
配自家制醬汁🤭焦糖洋蔥🧅出面未必食到架🤭

Carabineros Tartar
一片片紅蝦他他,配上三隻不同嘅魚籽爆珠⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄
好有趣亦增加層次感!

Sautéed Portobello Mushroom
蒜蓉炒蘑菇~蘑菇最正架😆你懂的!
蘑菇充滿蒜蓉味道😆

🍰🍫🎂🍿🧁🍬🍦🍮🍭

White chocolate expresso panna cotta, Caramel, Toffee foam
咖啡味泡沫~底層嘅奶凍🍮甜品真係好出色
濃滑嘅咖啡泡沫配滑嘟嘟嘅奶凍,想叫多份嚟食👍🏻

Mixed Fruit Salad with Honey Yogurt Foam
蜂蜜泡沫乳酪💫口感香滑綿密,配上鮮甜水果
酸酸甜甜十分開胃
➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿
#中環高級餐廳 #鯊魚餐廳 #高質餐廳
#蘭桂坊餐廳 #中環好去處 #蘭桂坊好去處
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ @bloophk Bloop Shisha Lounge (中環)
≋ ≋ 中環蘭桂坊德己立街好利商業大廈21樓
₊˚· ७── ⁼³₌₃