2020-01-06 626 瀏覽
西環堅尼地城海旁一帶好靚,成區既感覺都好悠閒好舒服,今個weekend終於有機會黎拍拖😛正當食完野想揾個地方買杯野飲,竟然見到呢度原來都有花斑茶社!即時去幫襯,因為上次係尖沙咀飲完對佢實在係念念不忘!一到店面好驚喜,因為原來呢間分店極深黃,成間店都係連儂牆,仲要勁多文宣,不得了,更加鐘意呢間茶舍。今次當然要encore 佢杯黑糖珍珠厚鮮奶,之後仲買左杯抺茶珍珠鮮奶。因為客人源源不絕,所以都要等一陣,但睇下d memo紙同文宣,時間都好快過。黑糖珍珠厚鮮奶,都唔洗多講,都係果句,絕對係市面上最好味最抵飲最正既一杯黑糖珍珠厚鮮奶,無得彈,啲奶好香滑,啲黑糖份量剛好,珍珠彈牙,賣相又靚,總之所有野都恰到好處哈哈哈,不得了,係必叫之選。抺茶珍珠鮮奶未試過加其他料既黑糖珍珠飲品,我覺得都幾特別,有抺茶味,呢個配搭係甜中帶點苦澀中和返,整體上就甜度細d,而我鐘意飲抺茶~ 不過因為原味實在太屈機、所以呢杯飲落就無咁驚嘆,兩杯入面我鐘意另一杯多啲~下次再試埋其他款式😍

抺茶珍珠鮮奶

下次再試埋其他款式😍