2021-05-03
喺商場行行吓見到呢一間靚靚cafe白色木系裝修 加上一啲植物嘅裝飾🌸小清新嘅感覺 決定黎個晚餐🤣環境真係幾舒服 而且都幾扺食晚餐set一個百幾蚊 包湯同野飲去骨BBQ春雞伴黑松露薯蓉 ($138)每日限量20份‼️味道不錯der☺️原隻春雞去骨已經好加分 好方便食用有先拎去烤過所以雞皮位好香 微焦脆雞肉本身無乜調味 靠上面嘅醬汁 有好微微嘅嘅酸辣味黑松露薯蓉舖底 份量都大份😯薯蓉本身超香滑 松露味都足夠嘅 就算同埋雞肉一齊食 雞肉醬汁都唔會蓋過咗黑松露味 兩者都幾夾 唯一係覺得雞胸位置比較乾身 可能有啲overcook🤏🏻冬陰功大蝦意大利飯 ($138)有兩隻大蝦🦐🦐蝦殼已經半剝好 唔洗用手都輕鬆拆肉 食得出急凍蝦 不過都有彈性同唔會霉🙆🏻♀️冬陰嘅酸味十足 而且有加入草菇 增加泰式風味🇹🇭佢地就無乜落cream 所以酸辣味都會strong啲 個人應為再creamy啲都OK😝加左$68要左個Parma ham蜜瓜蜜瓜好甜 尤其是係中間個件火腿就正常啦 唔算好大浸豬騷味 個人幾中意最後叫左個甜品❤️❤️係焗鑊仔pancake心太軟 ($89)pancake皮原來係會焗到脆架😱一切開啲朱古力即刻流
白色木系裝修 加上一啲植物嘅裝飾🌸
小清新嘅感覺 決定黎個晚餐🤣
環境真係幾舒服 而且都幾扺食
晚餐set一個百幾蚊 包湯同野飲
去骨BBQ春雞伴黑松露薯蓉 ($138)
每日限量20份‼️味道不錯der☺️
原隻春雞去骨已經好加分 好方便食用
有先拎去烤過所以雞皮位好香 微焦脆
雞肉本身無乜調味 靠上面嘅醬汁 有好微微嘅嘅酸辣味
黑松露薯蓉舖底 份量都大份😯
薯蓉本身超香滑 松露味都足夠嘅
去骨BBQ春雞伴黑松露薯蓉
去骨BBQ春雞伴黑松露薯蓉
冬陰功大蝦意大利飯 ($138)
冬陰嘅酸味十足 而且有加入草菇 增加泰式風味🇹🇭
佢地就無乜落cream 所以酸辣味都會strong啲
個人應為再creamy啲都OK😝
冬陰功大蝦意大利飯
加左$68要左個Parma ham蜜瓜
蜜瓜好甜 尤其是係中間個件
火腿就正常啦 唔算好大浸豬騷味 個人幾中意
最後叫左個甜品❤️❤️
係焗鑊仔pancake心太軟 ($89)
pancake皮原來係會焗到脆架😱
一切開啲朱古力即刻流哂岀黎🤤🤤超完滿💛