2021-05-31
Another One招牌火車頭牛肉粉香茅燒雞法式三文治流心芝士蝦多士fresh cucumber lemonade價錢💲: $94/ $88/ $90/ $45好味程度😋:4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-Another one係間越式cafe,真係好少見呢種類型,所以平日lunch time 都幾多人來食lunch!除左平時cafe的輕食,仲有pho、麵包類。今次坐唔到打卡位,隨便坐左,仲因為有人維修冷氣而比人調左去bar枱,不過食物質素幾唔錯😌-✅招牌火車頭牛肉粉。估唔到cafe都煮到唔錯的pho❗️首先真係好大碗😂湯底清得來有淡淡牛味,加埋清甜的蘿蔔。河粉完整滑溜,面頭仲有好多餸,有牛丸、生牛肉、牛柏葉、熟牛肉。牛丸彈牙,牛柏葉切到細條,好爽口😚生牛肉嫩口,而熟牛肉就好腍!所以整體幾出色,每個元素都煮得幾好😜-✅香茅燒雞法式三文治。包體就好似牛油法包咁,鬆軟。雞扒完塊超大,醃到好入味,燒到好香,有小小的香茅味,同個包一齊食唔會乾☺️ 最越式的位係佢有啲酸蘿蔔條,清新d。呢個份量都好大呀,女仔真係會超飽。-✅流心芝士蝦多士。呢
招牌火車頭牛肉粉
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5
✅流心芝士蝦多士。呢個都好好食!2塊搽滿牛油的多士入面夾左蝦膠🤩 蝦膠如果可以多d會再開心啲!不過都彈牙既😆 成舊包仲有大量芝士,食落芝士味係主角,有小小搶左風頭,好邪惡😈旁邊的蝦片好脆,配埋牛油果醬食感覺健康d😎
✅fresh cucumber lemonade。超fresh!小小的青瓜味好適合夏天飲。
整體我揀唔到mvp,因為3款都幾高質,蝦多士同雞扒三文治什至有驚喜😍 推介推介!