2022-12-18 27 瀏覽
差不多聖誕節🎄 我去了這間食物好有心、環境又靚靚的隱世西餐廳🍴💕頭盤可選其中兩款,我們便選了炸蠔、炸薯餅及餐湯,從頭盤已開始感受到其水準了!主菜更是出色!蜆肉欖油意大利麵 加入蜆肉炒的意粉沾滿蜆肉汁,以本地新鮮大蜆伴碟,味道層次豐富。配以紅椒絲、蒜片調味,令蜆肉的鮮味更多,惹味十足啊!香煎茴香香妃豬豬排🥩鮮味十足,腍身入口嫩滑,伴著蘆筍、薯仔🥔等蔬菜類清新可口!提拉米蘇Tiramisu不得不提我喜歡💕其自家製提拉米蘇,因特別地採用傳統的做法加入濃縮咖啡和冧酒浸一下直至手指餅剛好飽吸冧酒香味,每個都即叫即製,再一層一層加上香甜細膩又柔軟的Mascarpone 芝士!我原本已好飽,但第二個胃不禁又來,脆口滋味,口感香口幼滑!🤤Y Dining 旺角彌敦道703號金鑽璽1樓

蜆肉欖油意大利麵

香煎茴香香妃豬