2025-02-06 266 瀏覽
今日經開石籬商場一期,發現新開咗一間主打馬來西亞星加坡菜嘅餐廳。一於去試試!店內裝修有馬來西亞特色,燈光明亮,座位坐得舒適。已經下午茶時間,但係好肚餓,所以就叫咗正餐,嚟到時大大份!1)新加坡去海南雞飯- 依間餐廳嘅招牌菜海南雞係用上三黃雞,肉質鮮嫩,皮薄骨細。套餐包括薑黃飯,椰子雞湯。飲落食落都好滿足2)檳城蝦湯面(豬肉·大蝦)掺掺- 湯底香濃,米粉同油麵好掛汁,配上大蝦同燒香咗嘅豬頸肉,一流!3) 一人蝦湯浸時菜、叁巴醬怡寶芽菜、獅城黄金炸蝦餅及牛肉串燒/1串- 我哋加咗錢叫咗小食,唔係好貴,細細碟,好滋味! 時菜同芽菜都配上唔同嘅醬汁,咸鮮味十足,好惹味! 另外蝦餅同串燒,肉質爽彈,一試難忘