2020-04-17 1110 瀏覽
今日下午,去咗海之戀海旁吹海風,行咗一陣就肚餓,所以同女朋友去海之戀商場搵嘢食。提一提大家先,呢間餐廳如果喺海之戀商場入邊係搵唔到㗎,因為佢個正門喺商場出邊,我地咁岩行完吹海風所以就見到。餐廳有午餐、常餐同埋小食可以選擇,我哋好快就選擇好食乜嘢👍🏻瞓醒覺嘅第一餐,雖然係午餐,但係點可以少咗一杯咖啡呢。佢哋嘅咖啡奶味比較重,啱晒我口味。望住咁靚嘅海景,飲住杯咁好飲嘅咖啡,爽呀👍🏻女朋友叫左個常餐,有香茅豬扒拼喇沙公仔麵,重有午餐肉配炒蛋加奶醬多士。香茅豬扒非常鬆軟,喇沙湯底帶有椰汁香味👍🏻午餐肉同炒蛋都係高水準,炒蛋非常滑,奶醬多都好鬆軟,塗滿花生醬加煉奶,呢個常餐非常好食👍🏻👍🏻香烤雞排煎蛋飯配黑椒汁,黑椒汁唔會太辣,配上煎雞扒,係港式茶餐廳嘅絕配。雞扒煎得剛剛好,吾會過熟,軟淋淋一啲都吾韌👍🏻我哋仲叫咗一份雞翼,雞翼表面炸到好香脆,入口雞肉鬆軟多汁,應該係即炸嘅,非常新鮮。呢間茶餐廳嘅食物,整體來講算係高質素,如果大家都想一邊望住一個咁靚嘅海景,一邊享受咁好味嘅午餐,都快啲去呢間餐廳試下啦👍🏻

2020-04-14
午餐