2021-06-11
精緻中西合璧素食 驚喜盡在珺間唔中我同老公都會食素始終多肉對身體不多好放工跟老公去中環 珺 嘗素進店已經覺得好舒服,四周都係綠油油的蕃茄牛油果素蟹肉千層很清新又別緻的,整個蕃茄掏空,素蟹肉絲拌勻牛油果醬,估唔到素蟹肉味道很香,蕃茄很鮮甜,加上分子料理黑醋珠,食落去更滋味千絲蝦法式紅椒醬日式芥末泡沫素蝦夠大隻,熱辣辣,素蝦的成份主要係蒟蒻,加上炸過薯絲,甚有口感,醬汁用分子料理成了泡沫,賣相精緻。Karana 黑珍珠繡球菌但花椒菠菜汁季節限定就要食,karana 素肉運用了大樹波羅的纖維而成,食落去無了大樹波羅的原味。植物肉碎內有花椒味道,麻感十足。上面黃色珠是弟子料理,是橄欖油,有畫龍點睛之感,伴以繡球菌,很爽口,點上菠菜汁很鮮味。君子炒飯用上招牌素叉燒,切成碎粒,仲有黑松露香醇,粟米粒的香甜,炒飯很乾身,仲有夏威夷果仁及黑醋醬珠,香口又健康雪影酪梨凍食甜品,香濃滿滿的牛油果汁,加以薑汁泡沫,很香滑生磨蓮子露熱食甜品,成碗蓮子露很濃郁,很細滑勁香的蓮蓉,仲有原粒蓮子添
間唔中我同老公都會食素
始終多肉對身體不多好
放工跟老公去中環 珺 嘗素
進店已經覺得好舒服,四周都係綠油油的
蕃茄牛油果素蟹肉千層
千絲蝦法式紅椒醬日式芥末泡沫
Karana 黑珍珠繡球菌但花椒菠菜汁
君子炒飯
雪影酪梨
凍食甜品,香濃滿滿的牛油果汁,加以薑汁泡沫,很香滑
生磨蓮子露