2018-06-07
和朋友一起慶祝生日,27個人,想搵一個可圍埋一齊食但又唔想食純中式菜色,於是book左仝堂茶聚,見到新開張想試一試!個人特別喜歡「焗魚腸」、「豬油撈飯」,見到餐牌有急不及待就落單。九龍地方要食到呢兩款食物真係非常少~「焗魚腸」大部分入面都係魚腸,蛋嘅比例反而相對少,非常落重盤!但仍可癖到腥味,吃下去像童年時爸爸弄的懷舊口味,絕對食唔停口。「豬油撈飯」也不簡單的,榨豬油時香度、豉油甜度,飯的質感都很重要。豬油真的很香,也可以覆桌!「金雞獨立」也非常有特色,皮脆肉汁仍流出來,味道有雞鮮味,值得一試!甜品其實令人最難忘的,青蘋果甜品外脆內軟,入面用鮮的青蘋果蓉,加埋mousse cake, 甜度低,岩哂我愛甜品但不愛太甜的人。青蘋果及車厘子蛋糕可極力推介!愛咖啡的人一定不要錯過蒸餾咖啡,咖啡味道清新但沒有酸澀味,正!店內的職員掛著笑容,給人親切的感覺,服務一流👍🏻這間絕對是可覆桌的餐廳❤️
店內的職員掛著笑容,給人親切的感覺,服務一流👍🏻
這間絕對是可覆桌的餐廳❤️