我比較鍾情於印度菜,昨天同朋友係尖沙咀食飯,去咗間門面不起眼的印度餐廳。坦白說係路面搵間餐廳都幾唔方便..雖然環境看似較簡單,但竟有意想不到的服務質素。先有位識講廣東話的伙記招呼,叫呀kit,好nice。本來特別想食kabab,但俾佢的提議吸引,就試下啦,叫多個dosa同印度炒飯。食過幾間印度餐廳,我都係第一次食,個dosa好脆身而且香,但重點係d香料汁,一熱一湅,好特別又好食。印度炒飯炒很剛好,不油,適合貪靚的我。兩者都好食,我相信係在於香料的配合做得好細心。之後飲咗個Mango Lassi,比起出面的印度餐廳唔會有泡,mango味又唔會過濃,我鍾意呢度的Mango Lassi。不過食得最開心係服務好好,佢好關心我地食成點,服務態度好值得表揚!我覺得無論環境如何,食物質素如何,但無咗服務應有的態度,食得唔開心,又何必呢。所以要係度俾個GOOD佢地。
坦白說係路面搵間餐廳都幾唔方便..

雖然環境看似較簡單,但竟有意想不到的服務質素。

Dosa
炒飯