2022-03-04
地址-鴻圖樓茶餐廳觀塘鴻圖道30號2至3樓係冇堂食的日子呢段時間,雖然多左D煮飯的機會,但煮得多都會進入”滑牙”的狀態,需要間中食下外賣黎帶一點新的衝擊,靈感 (一定係),順便休息下XD,咁今次我就揀左燒味飯作為今日的主題。💋叉燒燒肉飯,今次D叉燒部位唔錯,唔會太肥之餘又幾有咬口,食落唔係瘦叉燒的痴牙感,加上有淡淡的蜜糖香味,配搭唔錯,而燒肉都幾值得欣賞,我拎回家都有一定的旅程,回家後準備開枱後至食都保持到塊皮都幾脆身,咬落去會發出聲音,而且我好怕佢D肉係好鹹,但呢度好彩唔算話太鹹,幾好。💋切雞燒鴨飯,佢D切雞咁岩又揀中我想要的位置(心心眼中),所以食落皮爽肉嫩,啖啖肉咁,正,而佢燒鴨同燒肉一樣都做到皮脆肉厚,配埋酸梅醬一齊食,味道提升唔少呢!
觀塘鴻圖道30號2至3樓