2020-02-16
隨住年紀愈大(姐都不是很大年紀)就寧願花多少少錢食好少少,韓燒亦是,我會簡單點,追求質素多過追求質量喜來稀肉在香港開業多年,有幾間分店,當時算是挺出名的韓燒店,牛肉由韓國牧場直送,所以食單點韓燒我都會簡依間,趁朋友由外國番黎,就同佢去食韓燒傾下佢這兩年在外國的生活趣事同分享近況餐牌有一頁教食客如何燒出好味既烤肉,可以參考一下喔🤡坐下不久,侍應送上前菜,好豐富,有醃蘿蔔、酸青瓜,泡菜同韓式辣醬沙律🥗 都可以無限添♾泡菜都是無限添加的,味道頗辛辣🌶 沒有遷就香港人口味,挺正宗韓式口味身為牛舌控的我就點左一碟牛舌,牛舌好大碟,已預先調過味,醬汁帶甜味這裡的牛舌大片而且薄切,不消1分鐘就燒熟啦,入口軟腍爽彈,沒有半點韌勁,好好食大大籃生菜籃🧺都是無限Refill,生菜新鮮爽脆,包肉食就一流,可以去除肉的油膩感點左個韓式海鮮拉麵🍜 味道幾辣,感覺幾正宗海鮮是海蝦同青口,都幾新鮮,加埋我喜愛的辛辣麵,麵質煙韌彈牙,配埋微辣的湯底,惹味無窮🌶喜來稀肉的爐邊蛋挺出色,看著預先放在凹糟的蛋漿慢慢凝固,成個過程好療癒!一次過仲可以吃到兩款口味:芝士同泡菜味,我就比較愛前者,雞蛋流心滑溜,入面既芝士半熟化,
餐牌有一頁教食客如何燒出好味既烤肉,可以參考一下喔🤡
點左個韓式海鮮拉麵🍜 味道幾辣,感覺幾正宗
爐邊蛋都可以任添,我都叫左兩轉,愛蛋既人不好錯過🤡